Examentraining

Een goede voorbereiding voor je examen

Let op: Momenteel wordt er een nieuwe lesmethode ontwikkeld speciaal voor examentrainingen. Daarom zullen de eerstvolgende examentrainging pas ingaan per schooljaar 2020-2021. Excuses voor het ongemak.

Heb je dit jaar examen? Dan is dat altijd even spannend!

Een examen maken is altijd anders dan het maken van een (eind)toets. Buiten dat alle wiskunde-onderwerpen tegelijk getoetst worden, zijn de soort vragen ook vaak net anders dan je gewend bent. Om je voor te bereiden op je examen heb je vooral veel oefening nodig. Bij het examen wiskunde is het ontzettend belangrijk dat je de basisvaardigheden beheerst. Een ander aandachtspunt dat bij een examen belangrijker is dan bij een gewone toets, is hoe (uitgebreid) je het antwoord op een vraag opschrijft en welke tussenstappen je allemaal laat zien.

Als je voor het eerst gaat oefenen met examens maken kan dat nogal lastig zijn. Daarom bieden wij examentrainingen aan waarbij precies uitgelegd wordt wat er van je verwacht wordt. Samen kijken we in kleine groepen naar hoe je precies een examenvraag beantwoord en welke kennis je per vraag nodig hebt. Ook herhalen we de basisvaardigheden en beantwoorden we individuele vragen. Ons doel is om jou een flinke dosis zelfvertrouwen mee te geven en je succes te laten ervaren tijdens het maken van examens.

De examentraining bestaat uit een tweedaagse of driedaagse cursus waarin we alle lesstof behandelen. Aan het einde van de examentrainingsdagen krijg je alle tips die gegeven zijn op papier mee naar huis zodat je die kan blijven toepassen bij het oefenen.

Goldbach Academie biedt voor het schooljaar 2020-2021 examentrainingen aan voor:

  • Havo
  • VMBO TL
  • VMBO GL
  • VMBO kader
  • VMBO basis

*Exacte data volgen nog